Achiziționarea și mutarea într-o casă nouă reprezintă o etapă interesantă și plină de emoții pentru tine și familia ta. În tot acest proces captivant sunt foarte multe lucruri importante de luat în considerare. Așadar, de ce ai nevoie? Factorul de securitate ar trebui să fie întotdeauna în topul listei. Cât de sigură este noua ta casă? Știi cum să o protejezi împotriva furtului?

Iată 7 sfaturi pe care le recomandăm pentru a îmbunătăți securitatea după mutarea într-o casă nouă. 

1. Schimbă toate sistemele de închidere a ușilor

Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri de securitate pe care un nou proprietar ar trebui să le ia în considerare. Este posibil ca vechiul proprietar să fi dat chei de rezervă unor vecini, rude sau prieteni. Sigur că nu îți dorești să ai surprize neplăcute, așa că îți recomandăm să căutați un lăcătuș pentru a pune încuietori noi înainte de a te muta. 

Vezi portofoliu nostru de produse aici: Sisteme de închidere

2. Asigură ferestrele și ușile în noua casă

De obicei, ferestrele sunt cel mai vulnerabil și obișnuit punct de intrare pentru hoți. Instalează bare sau sisteme de alarmă. De asemenea, asigură-te că toate ușile exterioare au rame puternice, balamale protejate pentru a împiedica pe cineva să ajungă în interior. Poți adăuga, de asemenea, măsuri de securitate suplimentare, cum ar fi un lacăt electronic, blocare inteligentă sau o sonerie video.

Aceste funcții inteligente de securitate pentru locuințe îți vor permite să te asiguri și să monitorizezi casa oriunde te afli!

3. Instalează un sistem de securitate la domiciliu

În mod firesc, cel mai bun și mai complet mod de a proteja o casă este instalarea unui sistem inteligent de securitate, cu monitorizare profesională și automatizare la domiciliu. Locuințele dotate cu un sistem de securitate au un risc mai scăzut de a fi pradă hoților. Așadar, unul din cel mai bun mod de a-ți asigura securitatea în noua casă este să instalezi un sistem de supraveghere. 

Nu știi de unde să începi? Accesează safe24.md și alege cel mai bun sistem de securitate pentru locuințe!

4. Instalează iluminat interior/exterior pentru a proteja noua casă împotriva furtului

O altă recomandare este instalarea unui sisteme de iluminat adecvat pentru interior și exterior. S-a dovedit că o casă bine iluminată, reduce riscurile unui furt cu 90%. Sunt disponibile o serie de sisteme de iluminare care sunt declanșate de senzori, care acționează, de asemenea, ca o metodă eficientă de a descuraja hoții.

5. Verifică siguranța sistemului de încălzire/electric 

Un sistem eficient de încălzire face ca locuința să devină un loc mult mai confortabil și plăcut. Așadar, asigură-te că sistemul de încălzire existent în noua proprietate este sigur și nu e un pericol pentru tine și familia ta. Recomandăm instalarea unui sistem anti-incendiu sigur și eficient (dacă nu sunt) Detectori de fum/gaz și Sirene

6. Achiziționează un seif

Odată cu instalarea unui seif ești sigur că obiectele de valoare sunt protejate, de la bijuterii până la documente vitale precum pașapoarte, acte de proprietate. Recomandăm achiziționarea unui seif rezistent la foc, la apă și suficient de greu încât un hoț să nu-l poată transporta.

7. Fă cunoștință cu vecinii

Ai considerat vreodată că să-ți cunoști vecinii este o măsură de siguranță? 

Așadar, o modalitate excelentă și eficientă de a proteja locuința este pur și simplu să ai pe cineva care să supravegheze locuința atunci când ești în deplasare. Vizitează-ți vecinii pentru a vă cunoaște mai bine.


Prin urmare, mutarea într-o casă nouă este un proces interesant și plin de emoții. Când te gândești la cum să-ți îmbunătățești securitatea casei tale, gândește-te la ce ar descuraja un hoț sau ar îngreuna accesul său neobservat în locuință. Să fii conștient de riscurile potențiale de securitate și să acționezi înainte, este cel mai bun mod de a avea casa și persoanele dragi în siguranță.