ZKTeco este una dintre cele mai bune companii din lume în ceea ce ține de Sistemul controlului de acces, fiind poziționată pe locul trei. ZKTeco are o experiență încântătoare de 20 de ani în tehnologia biometrică.

Sistemul inovator de identificare facială Visible Light are o productivitate și o fiabilitate excelentă și are capacitatea de a se autoinstrui. 

Identificarea facială – una dintre tehnologiile biometrice avansate, care au perspective majore de creștere în viitor. Problemele de bază ale versiunilor anterioare reprezentau așteptările înalte la platformele hardware și a capacității lor, la luminile exterioare, la unghiurile de instalare a camerelor și la protecția împotriva identificării greșite. Pentru a completa lipsa acestor tehnologii, producătorii au creat un sistem de identificare facială absolut nou. 

Nivelul maxim de securitate și protecție împotriva identificării greșite.

Protecție împotriva identificării greșite (anti-spoofing) – una dintre cele mai importante misiuni ale tuturor tipurilor de tehnologii biometrice, inclusiv și identificarea facială. Întrebuințarea fotografiilor sau video-urilor cu imagini faciale – cea mai simplă și populară metodă de a trece procesul de identificare. Pentru a proteja sistemul de la astfel de situații, producătorii au creat un program modular care depistează un ”obiect viu”. Instruirea se bazează pe studierea diferențelor dintre persoană și fotografie sau video, cum ar fi iluminare, textură și autorizare.

Algoritmi optimizați

Clasificarea bazată pe caracteristici rare (SRC) este folosită pentru ridicarea nivelului de identificare și pentru micșorarea necesității de procesare. Prezentarea dată conține caracteristici care permit ca identificarea să fie îndeplinită în mai puțin de o secundă. 

Performanță desăvârșită în condiții dificile

Recunoașterea facială de obicei are loc într-un mediu dinamic, unde se schimbă intensitatea luminii, unghiul de vedere și distanța până la cameră. Tehnologia de autoinstruire permite sistemului de sine stătător să extragă și să filtreze caracteristicile pentru analizarea diferențelor dintre diverse distanțe, poziții, unghiuri de vedere și luminozitatea surselor de lumină. Aceasta permite mărirea și îmbunătățirea imaginei surse, chiar dacă distanța, lumina și unghiul de amplasare sunt mai mici decât ar fi nevoie.

Identificarea facială îmbunătățită

Recunoașterea facială obișnuită se îndeplinește în patru etape de bază: detectarea feţei, modelarea feței, extragerea trăsăturilor și identificarea. Recunoașterea facială îmbunătățită include mai mulți pași suplimentari pentru un rezultat mai bun.


Detectarea

Mai întâi sistemul depistează dacă sunt fețe în imagine sau în video, cu o precizie maximală, programul permite depistarea fețelor indiferent de mărimea lor sau a luminii externe. 


Identificarea poziției

Algoritmii care definesc poziția permit identificarea unghiurile tridimensionale de înclinare. Precizia este deosebit de importantă pentru restaurarea ulterioară tridimensională a imaginii.


Analiza calității

După evaluarea poziției, va fi analizată luminozitatea și claritatea imaginii și se elimină imaginile care sunt necunoscute.


Modelarea 

Modelarea feței – este poziționarea ochilor, nasului și gurii persoanei în parametrii indicați, modelările imaginii sunt mult mai eficiente pentru identificare. 


Extragerea trăsăturilor

Un algoritm special analizează imaginea, explorând pixelii adiacenți, îi formatează pe cei diferiți, depistează marginile și formele. Ulterior putem obține un set de trăsături specifice persoanei date și se face o comparație cu modelele existente.


Protecția împotriva identificărilor greșite cu ajutorul unei fotografii

În comparație cu fața unei persoane „vii”, fața de pe fotografie se mișcă concomitent cu fonul acesteia. Luând în considerare această deosebire, programul mai întâi captează secvența video și analizează cadrele adiacente, accentuează conturul fețelor și analizează comportamentul pixelilor la margini, astfel este clar dacă este un fon real sau o fotografie.


Protecția împotriva identificărilor greșite cu ajutorul video-ului

Autoinstruirea ajută la identificarea diferențelor dintre o față umană și o înregistrare video. Analizarea texturii și rezoluției obiectelor din jur, a imaginii de fundal etc., care permite detectarea cadrului unui smartphone sau al unei tablete și prezintă încercarea de identificare greșită.


Identificarea 

Identificarea – reprezintă procesul care clasifică datele primite prin identificatoarele date. 


Scopul instruirii

După înregistrarea datelor pentru instruire și modelele faciale corespunzătoare, programul va începe procesarea, restructurarea în pixeli, pentru a le formata pe cei greșiți, marginile, formele. În plus, compararea cu setul de date de formare, permite sistemului să depisteze diferența dintre cele două și să găsească o modalitate de a extinde intervalul de-a lungul distanței unghiulare și de a efectua o identificare mai precisă și mai eficientă.


Recunoașterea

Recunoașterea identității se reduce la prelucrarea datelor de către clasificatori. Clasificatorii sau metoda de clasificare va influența major la calitatea recunoașterii și la timpul de prelucrare.

Clasificarea bazată pe caracteristicile rare (SRC) se întrebuințează pentru a mări nivelul de eficiență din contul minimizării cantității de date prelucrate, ceea ce reduce puterea de calcul a sistemului și a timpului de procesare.


Performanță în aplicații practice

Identificarea facială îmbunătățită – este o tehnologie modernizată care este capabilă să efectueze diverse funcții de identificare facială într-un mediu dinamic.


Viitorul tehnologiei

În prezent dezvoltăm o tehnologie multimodulară de recunoaștere facială bazată pe infraroșu apropiat (NIR) și spectru vizibil (VIS). Modulul de autoinstruire selectează imaginea NIR ca fiind principală și două imagini VIS ca fiind opționale: un model corect și unul fals.

Alegerea unei imagini NIR ca bază și utilizare a tripleților pentru antrenament vor reduce și mai mult diferența dintre bază și modelul corect și vor facilita distingerea unui model fals.


Pentru a afla mai multe despre cel mai nou sistem de identificare facială Visible Light, ne puteți contacta, noi, în calitate de distribuitor autorizat din Republica Moldova , vă putem oferi toate detaliile.