Dispozitivele inteligente pentru casă cresc din ce mai mult în popularitate, deoarece sunt mult mai convenabile și pot fi accesate chiar de pe un smartphone. Un termostat inteligent, de exemplu, va modifica temperatura din interiorul casei în mod autonom, astfel încât să obții confort maxim în momentul în care ajungi acasă.

Unul din cele mai interesante și populare produse sunt soneriile video pentru ușă – echipamente inteligente ce asigură comoditate și securitate pentru casa ta. Indiferent dacă alegi să instalezi o sonerie video wireless ca măsură de securitate autonomă sau ca parte a unui sistem de securitate pentru locuință, vei percepe rapid că acest dispozitiv mic oferă o mulțime de beneficii în securizarea casei.


Ce este o sonerie video inteligentă?

Soneria video inteligentă are rolul de a înlocui soneria tradițională, fiind în esență același lucru, cu câteva îmbunătățiri: o cameră pentru interacțiuni video în direct și monitorizarea securității, audio pentru comunicarea cu oamenii din față ușii și senzor de mișcare pentru alertele de proximitate. 

Acest dispozitiv mic este foarte util dacă ești îngrijorat de ceea ce se întâmplă în jurul locuinței atunci când nu ești acasă. Poți vedea cine este la ușă direct pe smartphone – sigur și convenabil.

Din ce în ce mai mulți oameni optează pentru o soneria video, nu doar pentru că este o tehnologie nouă și interesantă pentru proprietari, dar oferă și multe avantaje. 


Motivele principale pentru a cumpăra o sonerie inteligentă


1.  Pentru a fi în siguranță 

O sonerie inteligentă îți permite să rămâi în siguranță în propria locuință. Atunci când cineva sună la ușă – mai ales dacă nu aștepți un vizitator – poți comunica fără să deschizi ușa. Sigur, ar putea fi poștașul sau un vânzător, dar ar putea fi și o persoană periculoasă. Nu știi niciodată cine poate fi la ușă, așa că este mai bine să fii în siguranță. Majoritatea soneriilor inteligente pot interacționa cu dispozitivele de securitate conectate la domiciliu, precum o cameră de supraveghere video. În acest fel, poți configura un întreg sistem inteligent de securitate complet pentru casă: soneria ușii, camere video, senzori și altele.


2.  Pentru a comunica cu vizitatorii, direct de pe smartphone, fără a deschide ușa

Una dintre cele mai bune caracteristici ale soneriei „inteligente” este faptul că are încorporat un suport audio bidirecțional. Asta înseamnă că pe lângă faptul că îl auzi pe cel care vorbește la ușa ta, poți avea o conversație completă, fără să deschizi. Cu funcția de comunicare pentru smartphone, poți comunica cu vizitatorul, indiferent dacă te afli sau nu acasă.


3.  Pentru a fi cu ochii pe locuința ta în timp ce ești plecat

Majoritatea soneriilor inteligente sunt dotate cu funcții de securitate precum senzori de mișcare, camere și o aplicație de vizualizare la distanță, care poate fi accesată de pe telefon. Poți să le utilizezi pentru a te asigura că locuința este în siguranță atunci când nu ești acasă. Vorbește direct cu un curier pentru ai spune unde ar putea să lase bunurile livrate la domiciliu sau poți face fotografii persoanelor suspecte și să le predai poliției.


4.  Poate fi conectată cu alte echipamente inteligente pentru casă

Această opțiune vă asigură o multitudine de posibilități. De exemplu, soneria poate fi sincronizată cu sistem de închidere electronic ce permite să vezi cine se află la ușă și să o deschizi, chiar dacă nu ești acasă. De asemenea, poți sincroniza soneria cu iluminarea. În aplicația soneriei ușii, poți configura situații în care luminile se aprind dacă are loc o mișcare. 


5.  Este ușor de instalat și de schimbat

Spre deosebire de o sonerie normală, proiectată pentru instalare fixă, soneriile inteligente sunt super ușor de instalat și repoziționat.

În general, acest lucru îl poate face oricine, nu trebuie să plătești pentru instalare sau servicii profesionale. Este foarte simplu să scoți vechea sonerie și să o instalezi pe cea nouă. Poți alege chiar și un model care funcționează cu ajutorul bateriilor, care trebuie înlocuite periodic.  


6.  Supraveghere video de înaltă calitate

Evident, cea mai importantă funcție a soneriei cu o cameră video este de a determina cine se află la ușă. O sonerie dotată cu supraveghere video e considerată o cameră suplimentară prin care monitorizezi proprietatea. Calitatea în timpul zilei este grozavă și, în mod surprinzător, viziunea de noapte este la fel de bună.

Așadar, soneria video inteligentă este un instrument excepțional, cu un rol esențial în sistemul de securitate al casei. Odată ce furturile din locuințe sunt în creștere, este foarte important să folosești tehnologii avansate de securitate pentru a avea familia și persoanele dragi în siguranță.  Deși sunt mici și discrete, asigură o mare comoditate și operativitate și poate oferi liniștea sufletească de care ai nevoie. 


Sperăm că în acest articol am răspuns la toate întrebările, iar acum decizia e mult mai ușoară! Dacă ai nedumeriri în privința alegerii, contactează specialiștii noștri 022 90 90 50!