COVID-19 a făcut furori în toată lumea asemeni unui film de groază popular. Datorită vitezei de răspândire a epidemiei, observăm că Pământul într-adevăr este o planetă foarte mică, iar infecțiile în masă au loc aproape simultan peste tot. Desigur, a fost implementată o serie de restricții cum ar fi măștile de protecție pe față. Iar pentru a controla prezența unei astfel de măști, ne ajută camerele de rețea de la Tiandy cu analitica video încorporată TC-A32E4 și camerele asemănătoare.


Pentru ce și cum are loc ”Detectarea măștii pe față”?

Astfel de camere pot cu ușurință să înlocuiască paza într-un centru comercial mare, care urmăresc cu ochii persoanele care încalcă regulile regimului de purtare a măștii. Factorul uman de oboseală și ochi încețoșați, necesitatea de a angaja mai multe persoane care ar controla acest proces, probabilitatea mare de a se forma situații de conflict cu clienții, dar și riscul sporit de infectare – pentru toate aceste probleme, există o singură soluție - TC-A32E4.

Aici puteți găsi produsul pe site-ul nostru: TC-A32E4


Unde este utilizată camera Tiandy TC-A32E4?

În primul rând, domeniul de aplicare:
  • Gara feroviară și port, stațiile de autobuz, terminalele de aeroport, stațiile de metrou;
  • Punctele de control la frontieră;
  • Punctele de control ale întreprinderilor;
  • Centre comerciale, locuri pentru evenimentele culturale și altele.
În al doilea rând, astfel de camere pot fi instalate în orice loc, pe clădiri sau chiar pe un trepied (așa va fi mai comod de transportat în locul unde este nevoie de o astfel de cameră). Prezența operatorului la locul de instalare nu este obligatorie, camera emite avertismente audio, de lumină și push, poate încărca prin ftp poza celui care a încălcat, avertizează ”în cadru”. 

Conform statisticilor, majoritatea oamenilor care au fost avertizați de către cameră, au încercat îndată să își pună masca de protecție pe față. Iar în adresa celorlalți puteți aplica măsuri administrative.


Cum folosim camera după COVID-19?

Nu trebuie să o ascundem, o putem utiliza cu funcțiile ei standarde de analitică video:
  • Intersecția liniilor;
  • Intersecția dublă a liniilor;
  • Invazie în perimetru;
  • Obiect nou;
  • Dispariția obiectului;
  • Loitering;
  • Parcare;
  • Fugă;
  • Lipsa de la locul de muncă;
  • Video paranormal;
  • Audio paranormal.


Setarea funcției

Tradițional testarea a fost efectuată pe o cameră cilindrică Tiandy TC-A32E4 2MP. După ce a fost inclusă în rețeaua locală, am primit acces la ea (numele utilizatorului/parola indicate pe cutie). Ne ducem în secțiunea de configurare a dispozitivului (în partea dreaptă sus a ferestrei browser-ului se află link-ul Configuration). 

Îndată în secțiunea VCA (meniul din dreapta) în diviziunea Allocation of resources alegeți opțiunea Capture facial images. Apăsăm Save.

Acțiunile dvs. vor fi însoțite de screenshot-uri. Funcțiile mai puțin importante nu le vom descrie. Setările camerei sunt disponibile și în limba rusă, dar de obicei inginerii se folosesc doar de meniul în limba engleză.


Următoarea etapă este diviziunea Facial Configuration. Neapărat trebuie de marcat în casetele de selectare Enabled, Show Alarm Rule (afișarea alarmei pe ecran), Wearing mask sau Not wearing mask (avertizare despre prezența sau absența măștii pe față).

Moment important! Nu uităm să marcăm domeniul de control (în care camera ”lucrează” cu persoana) și dimensiunea feței. Pentru a îndeplini aceasta, folosim butonul Start to Draw delimităm zona, iar în câmpul Min Face Size indicăm mărimea feței. Ultimul indicator este considerat normal la 80-110 unități. Deși putem seta și prin apăsarea Start to Draw, dar ne-am gândit că va fi mai convenabil să adăugăm o valoare numerică.


Nu uităm de Save!

Cu siguranță următoarea diviziune Schedule nu provoacă dificultăți. Aici are loc setarea timpului de funcționare TC-A32E4.


Save!

Diviziunea Linkage Mode. Aici este stabilit modul de avertizare. Noi am folosit White Light (LED alb intermitent) și Sound (efectele sonore înscrise prealabil).


Salvăm setările și primim rezultatul! Noi suntem mulțumiți și am decis să ne împărtășim cu acest experiment interesant într-un video.



Sursă: Tiandy UA