În fiecare an sunt lansate noi camere de supraveghere cu tehnologii tot mai avansate. Așadar, care este tehnologia viitorului în domeniul camerelor de supraveghere?

Probabil ați auzit de UltraHD sau 4K, producătorii mari cum ar fi Samsung și Sony produc de ceva timp televizoare care suportă această rezoluție. Dar ce înseamnă de fapt?

4K este noua tehnologie, numită astfel datorită rezoluției imaginii care este de 4096x2160, fiind de 4 ori mai mare decât standard-ul FullHD 1920x1080, și pe care se obține o detalizare mai înaltă a imaginii.

Tehnologia UltraHD uneori confundată cu 4K este o rezoluție puțin mai mică fiind de 3840x2160, cunoscută ca 2160p.

Gândiți-vă la 4K sau la UltraHD, așa cum ați făcut-o când a fost lansat FullHD, care este un format video de înaltă calitate și care a devenit formatul de referință pentru sistemele de supraveghere video.


Ce înseamnă rezoluția pentru camerele de supraveghere?

Producătorii de sisteme de supraveghere au început, recent, să comercializeze 4K. Această întîrziere s-a datorat în mare parte, constrângerilor legate de stocare. Imaginile 4K utilizează o capacitate mare a hard disk-ului, ceea ce face ca sistemele să fie mai scumpe.

Însă, datorită faptului că a apărut tehnologia de comprimare a imaginilor H. 265 și ulterior versiuni îmbunatățite cum ar fi S+265 sau Ultra 265, soluția de înregistrare 4K deja consumă un volum neesențial pe hard disk.


De ce să îți dorești un sistem video 4K?

Dacă dețineți deja un televizor sau monitor 4K UltraHD, atunci aveți tehnologia și beneficiați de calitatea superioară a imaginii.

Este adevărat că o cameră FullHD este mai puțin costisitoare, însă cu 4K, imaginea este mai mare, puteți vedea mai multe detalii și puteți utiliza mai puține camere. Această serie reprezintă o soluție pentru zonele deschise, cum ar fi parcări, depozite, școli, terase, terenuri de joacă, etc. În același timp, cu 4K, imaginea este mult mai clară și focalizată, iar calitatea este îmbunătățită esențial comparativ cu FullHD.

Dacă încă nu v-ați convins, atunci vă invităm la o prezentare, în oficiul nostru, str. Vasile Alecsandri, 143 sau contactați-ne la 022 90 90 22.