La proiectarea oricărui sistem de securitate, fie că este vorba de un sistem de alarmă și incendiu, CCTV sau a unui sistem pentru controlul accesului, este foarte important de acționat strategic și de conectat o sursă de alimentare neîntreruptibilă (RIP) pentru scenariile în care are loc o deconectare de energie electrică. Indiferent de cât de complex este sistemul de securitate, pentru siguranța zonei unde este instalat sistemul, este nevoie de un RIP. 


Sursa de alimentare neîntreruptibilă (RIP-ul) reprezintă alimentarea de rezervă de o tensiune de 12V sau 24V, în timpul deconectării energiei electrice, a sistemelor de supraveghere video, sistemele acces control, sistemelor de alarmă și antiincendiu, panourilor de control, etc., care necesită alimentarea în regim non-stop.

În magazinul nostru puteți comanda unul dintrei RIP-urile cu curentul nominal de ieșire de:

  • 2A
  • 3A
  • 5A
  • 10A

Pentru ca sursa de alimentare neîntreruptibilă să funcționeze, aceasta are nevoie de un acumulator, vezi aici stocul disponibil de Acumulatori. 


RIP-ul este proiectat pentru funcționarea continuă a sistemelor de securitate, cu control și încărcare automată a bateriei, asigură deconectarea bateriei atunci când tensiunea acesteia scade sub valoarea minimă admisă, pentru a evita descărcarea totală a bateriei. La apariția energiei electrice, acumulatorul începe a se încărca în mod automat și se pregătește pentru următoarea deconectare a sursei de energie electrică, pentru acesta nu este nevoie de intervenția omului. 

Compania Business Security este importatorul oficial al brand-urilor ZKTeco și Zoll în Republica Moldova.