Cât de bine este protejată afacerea ta? Știi cu adevărat ce se întâmplă atunci când nu ești prezent în sediu? Ca proprietar de afaceri îți dorești să te asiguri că investiția făcută este în siguranță?

Pentru a rezolva toate aceste probleme, sau cel puțin unele dintre ele, afacerea ta ar trebui protejată nu numai din punct de vedere juridic, ci și din punct de vedere tehnic. Iar principalul sistem de securitate care ar trebui instalat în orice birou, magazin, depozit, întreprindere etc. este un sistem de supraveghere video, ceea ce va ajuta la reducerea infracțiunilor și vă va ține la curent cu tot ce se întâmplă. 

Astăzi pe piață există un număr mare de soluții diferite de supraveghere video care satisfac nevoile de securitate ale întreprinderilor mici și mijlocii. 

5 motive pentru a instala un sistem de supraveghere video

Supravegherea video este cu adevărat necesară în afacerea ta? Da, iată de ce:

1. Îmbunătățirea securității generale. Capacități de monitorizare 24/7 

Instalarea unui sistem de supraveghere video va asigura monitorizarea vizuală continuă, ceea ce crește nivelul general de securitate și, de asemenea, previne sau reduce semnificativ furtul și intrarea neautorizată. 

De asemenea, majoritatea sistemelor de supraveghere includ și funcții pentru monitorizarea de la distanță, în timp real, ceea ce înseamnă că puteți urmări ce se întâmplă de pe un dispozitiv mobil, indiferent unde vă aflați. Acest lucru vă oferă posibilitatea de a urmări angajații și chiar de a primi alerte atunci când există mișcare în zone restrânse, cum ar fi un birou.

2. Soluționarea conflictelor cu angajații sau clienții

Chiar dacă angajații tăi sunt politicoși, deseori pot apărea dispute atât cu unii clienți, cât și între colegi. Camerele de supraveghere vă ajută la rezolvarea disputelor cu clienții cu privire la slaba furnizare a unui serviciu, precum și vă va permite să controlați și să analizați comportamentul subordonaților cu clienții și invers. Dacă aveți înregistrări video cu unele incidente puteți media, în mod echitabil, orice conflict.

3. Monitorizarea angajaților

Această funcție vă va permite să creșteți semnificativ eficiența muncii angajaților și nu atât datorită controlului muncii, ci mai degrabă datorită analizei activităților sale - timp și efort petrecut în îndeplinirea sarcinilor. Cu toate acestea, să știi ce fac angajații în absența ta și cât de conștienți sunt la locul de muncă este un avantaj suplimentar.

4. Prevenirea furtului și a altor activități infracționale

Acest lucru se aplică nu numai angajaților, ci și clienților. S-ar putea să credeți că principalul motiv pentru instalarea camerelor de supraveghere în afacerea este de a capta activitatea infracțională, dar ar trebui să luați în considerare și faptul că adăugarea acestei funcții de securitate poate preveni o astfel de activitate înainte de a se produce. Orice sistem de securitate pe care-l implementați poate acționa ca un element de descurajare pentru infractori. 

De asemenea, supravegherea video vă permite să controlați tranzacțiile în numerar realizate. 

5. Creșterea productivității și a profitului

Un alt motiv pentru a lua în considerare supravegherea în afaceri este îmbunătățirea productivității lucrătorilor. Chiar dacă scopul principal nu este neapărat să urmărești fiecare mișcare a angajaților, un sistem de supraveghere video îi poate motiva pe angajați, crescând productivitatea și profitul pentru afacerea ta. Angajații au mai multe șanse să lucreze la maximele lor capacități atunci când știu că sunt monitorizați.


Combinați supravegherea video cu alte soluții de securitate

Pentru o eficiență sporită a sistemului de supraveghere video, puteți combina camerele video cu alte soluții de Securitate. Iată câteva sisteme care pot fi adăugate suplimentar:

Interfoane sau Soneriile video smart: Aceste dispozitive vă permit să identificați persoanele înainte de a deschide ușa. Iar cu ajutorul soneriilor video puteți vedea cine este la ușă din confortul smartphone-ului – sigur și convenabil.

Sisteme Control Acces: Sistemul de control și management al este conceput pentru a controla automat intrarea și ieșirea persoanelor în spațiile organizației, precum și intrarea și ieșirea vehiculelor pe teritoriu. Instalarea unui astfel de sistem va asigura un nivel mai ridicat de securitate la întreprindere. În plus, va fi posibilă obținerea de informații exacte cu privire la respectarea programului de lucru de către angajați. 

Sistem de alarmă: Sistemele de alarmă sunt utilizate pentru a detecta pătrunderea persoanelor neautorizate la obiectul de protecție și crearea unei alerte speciale. Iar combinat cu un sistem de supraveghere video, ai acces la imagini instant din locul în care s-a declanșat o alarmă. 


Acestea sunt doar câteva motive pentru care un sistem de supraveghere video este o componentă necesară a oricărei afaceri. Supravegherea video ajută la optimizarea activității biroului în mai multe zone simultan, asigură controlul personalului și calitatea serviciilor pentru clienți, crește productivitatea și sporește securitatea. 

Dacă magazinul, biroul, depozitul sau atelierul tău nu este încă echipat cu un sistem eficient de supraveghere video este timpul să te gândești la asta.