Pentru că suntem înconjurați de imagini digitale din ce în ce mai reale ca redare, de o calitate ireproșabilă, majoritatea își dorească aceeași calitate și pentru sistemul de supraveghere video pe care-l achiziționează. De aceea, în ultima perioadă, companiile  producătoare de sisteme de securitate investesc tot mai multe resurse pentru îmbunătățirea calității imaginilor video. UNV ține pasul cu noile tendințe și aduce în prim plan seria de camere de supraveghere cu tehnologia PixelSense.

Tehnologia PixelSense, patentată de către UNV,  înlocuiește cuplajul hardware pentru a obține o detectare mai precisă și mai sensibilă a iluminării reale a spațiului supravegheae, datorită modului Zi/Noapte. În prezent, toate camerele IP din seria Easy acceptă tehnologia PixelSense, pentru procesarea inteligentă a imaginilor.


Limitările abordării tradiționale hardware a camerelor de supraveghere. De ce să optezi pentru camerele IP dotate cu tehnologia PixelSense?

În general, două tipuri de componente electronice ale camerelor de supraveghere video sunt utilizate, pentru a determina nivelul de iluminare: fotorezistor și fotodioda; ce asigură trecerea la IR și compensarea luminii în situații de lumină scăzută. În funcție de cantitatea de lumină incidentă asupra acestora, puterea curentului care trece prin ele se schimbă. Când nivelul luminii scade sub pragul setat, camera pornește lumina infraroșie, pentru a compensa cantitatea de lumină. Cu toate acestea, există și unele dezavantaje, ceea ce aduce probleme inevitabile pentru clienți.

  • Detectarea iluminării mediului camerei în locul iluminării scenei. Aceste componente nu deosebesc locul unde cade exact lumina și sunt mai susceptibile să răspundă la iluminarea structurilor care înconjoară camera IP și nu la sectorul pe care îl controlează. Astfel, iluminarea IR poate fi pornită prea devreme sau oprită târziu, iar imaginea se va dovedi a fi de proastă calitate. Prin urmare, astfel de camere IP necesită o abordare sofisticată de instalare.
  • Un potențial punct de eșec. Elementele hardware au un timp de răspuns relativ lung. Își schimbă starea în câteva minute. În plus, componentele electronice au o durată de viață limitată, iar dacă o componentă mică eșuează, întregul dispozitiv este probabil înlocuit.
  • Impact asupra performanței din cauza prafului și a umidității. Orice produs trebuie să îndeplinească cerințele de fiabilitate. Camera IP ar trebui  să se încadreze în orice mediu și să funcționeze stabil în orice condiții. Cu toate acestea, fotorezistorul și fotodiodul au o protecție limitată împotriva umidității și prafului și se pot defecta, cu ușurință, în condiții meteorologice nefavorabile, reducând durata de viață.





Cum funcționează PixelSense?

Tehnologia inovatoare PixelSense face o diferență uriașă. Algoritmul ISP, patentat de UNV, care are o performanță fotoreceptivă specială pixel-cu-pixel și oferă cea mai precisă schimbare a modurilor de captare a imaginilor zi/noapte. Senzorul determină foarte precis nivelul de iluminare înainte de procesarea semnalului, astfel încât aceste date sunt transmise pentru procesare împreună cu imaginea primită. Iar datele detaliate ale iluminării vor fi mapate la o curbă RGB corespunzătoare de pixeli, apoi algoritmul ISP poate fi aplicat pentru a analiza și procesa inteligent luminozitatea. Pe baza informațiilor primite, algoritmul ISP ne permite să estimăm luminozitatea actuală a imaginii, pentrun a stabili necesitatea de a comuta filtrul IR.





Beneficiile tehnologiei PixelSense

  • Detecția nivelului de iluminare a scenei monitorizare. Cea mai evidentă diferență în comparație cu abordarea hardware-ului tradițional este că camerele încorporate cu tehnologia IP PixelSense răspund la iluminarea reală a scenei, decât la iluminarea împrejurimilor imediate ale dispozitivului. Cu alte cuvinte, acestea nu vor fi influențate de mediul de instalare, ceea ce oferă o mare comoditate pentru utilizatori și instalatori. Această tehnologie rezolvă, de asemenea, problema schimbării premature a filtrului IR atunci când dispozitivul nu poate să ofere rapid imagini colorate. Pe scurt, această abordare este mai precisă și sensibilă decât o implementare hardware. 
  • Fiabilitate crescută, probabilitatea de eșec extrem de scăzută. Așa cum am menționat mai sus, componentele hardware tradiționale sunt susceptibile la apă și praf și au o probabilitate relativ mare de eșec sau de precizie redusă. Tehnologia software PixelSense de detectarea a modului zi/noapte, în schimb, este mai fiabilă. Economisește o mulțime de probleme din cauza unei rate de eșec extrem de scăzute.

Pentru detalii suplimentare despre seria de camere de supraveghre video ce includ tehnologia PixelSense contactați managerii noștri 022 90 90 22!