Industria sistemelor de securitate se află într-o continuă evoluție, pentru a păstra o calitate înaltă a imaginii, dar, în același timp, de a reduce costul de stocare a informațiilor. Pornite de la rezoluția D1, produsele de supraveghere video au ajuns acum la 4K, adică de 25 de ori mai mare. Cu toate acestea, viteza de dezvoltare a fost reținută de nevoia crescândă de spațiu de stocare și lățimea de bandă adusă de video cu rezoluție mai mare.

Luăm ca exemplu camera 4K, bitrate-ul standard este de 8Mbps pentru H. 264. Prin urmare, este necesar 591 GB spațiu de stocare pentru 24 de ore de monitorizare video. Este mult mai mare decât spațiul de stocare de pe hard disk-ul unui computer. Între timp, camera are nevoie de nu mai puțin de 20 Mbps lățime de bandă pentru a suporta atât fluxul de vizualizare live cât și fluxul de stocare.

Pentru a echilibra necesitatea supravegherii HD și a costurilor corespunzătoare de stocare și lățimea de bandă, Uniview a dezvoltat o tehnologie inovatoare numită Ultra 265, care combină tehnologia de codificare U-Code și H. 265.

Ultra 265 este o soluție completă, care poate economisi până la 95% spațiu de stocare și 75% cost de stocare, aduce o comoditate deosebită pentru utilizatori. Ceea ce ar trebui să fie preocupat este că U-Code a fost actualizat recent în U-Code 2.0, care este mai puternic și mai inteligent decât înainte.



Ultra 265 - Tehnologie de compresie profundă

Spre deosebire de tehnologiile convenționale de compresie video, care încearcă să reducă costurile de stocare sacrificând rezoluția, U-Code 2. 0 alege să folosească „IRP” (Intelligent Region Perception) pentru a detecta mișcarea în fiecare cadru. Prin urmare, scenele care conțin informații interesante ar putea fi păstrate, în timp ce celelalte zone relativ statice, cum ar fi gazon-ul, pereții albi etc. sunt comprimate pentru a economisi memoria.

Pentru a reduce lățimea de bandă, U-Code 2. 0 aplică o tehnică dinamică numită GOP (Group Of Pictures), ceea ce sugerează că intervalul de timp dintre primele cadre critice ale GOP poate fi ajustat dinamic prin analizarea tendinței varietății de imagine. Cu alte cuvinte, întrucât imaginea de supraveghere tinde să fie statică, GOP este mai lung, în timp ce este prezentă mișcarea, GOP devine mai scurt. Între timp, folosește V. I (virtual I frame) pentru a asigura că NVR poate rula Căutare precisă de cadru și Redarea rapidă.

Mai mult, U-Code 2.0 acceptă, controlul ratei cadrelor pentru diferit conținut video, numită rata de cadru dinamică. Este folosit pentru a menține automat monitorizarea ratei de cadru ridicate pentru multe obiecte în mișcare, dar reduce rata de cadru pentru obiectele statice. Nu se vor pierde mai multe detalii pentru imaginile complexe de supraveghere și nu se va pierde mai mult spațiu de stocare pentru o situație simplă de monitorizare.

Ultra 265 - beneficii mari pentru clienți

Dacă utilizați tehnologia Ultra 265, un hard disk este suficientă pentru a stoca video, în timp ce pentru pentru H. 264 sunt necesare 4 hard disk-uri. Avantajele costurilor de stocare din implementarea Ultra 265 sunt evidente.

Mai mult decât atât, Ultra 265 menține și îmbunătățește calitatea imaginii create de H. 265: reduce semnificativ distorsiunea imaginii cauzată de compresia codului; optimizează neclaritatea, și, de asemenea, îmbunătățește precizia VCA; elimină toate punctele slabe ale rezoluției HD.

Doriți să utilizați 4K pentru supraveghere video fără a schimba lățimea de bandă și echipamentul de stocare? Uniview Ultra 265 este cea mai bună alegere pentru a intra în noua eră a supravegherii video HD.