Trăim într-o lume în care securitatea a devenit o problemă esențială. Fie că este vorba de  locuință sau business, ambele au nevoie de un sistem de supraveghere sigur, pentru a nu fi supuse furturilor.

Tehnologia de astăzi are foarte multe de oferit și, primele de pe această listă, sunt camerele de supraveghere. Atunci când căutați un sistem de supraveghere este ușor să fii copleșit de numărul imens de produse disponibile și de specificațiile tehnice ale acestora.

Astfel, prima provocare este următoarea: la ce distanță se poate recunoaște fața unei persoane sau numărul unui automobil? – una dintre cele mai importante probleme atunci când alegeți o cameră de supraveghere. Iar răspunsul depinde de o varietate de factori. 


Factorii care influențează distanța de vizualizare a unei camere de supraveghere

Distanța la care poate vedea o camera de supraveghere e variabilă și,  depinzând de câțiva parametri principali: rezoluție, câmpul de vizualizare, distanța focală etc. Dar, sunt și camere de supraveghere profesionale, precum cele variofocale manuale sau motorizate (PTZ), care pot vedea la o distanță foarte mare. 

Rezoluție
Rezoluția reprezintă numărul total de pixeli care alcătuiesc o imagine, măsurată în funcție de lățimea și înălțimea imaginii. De exemplu, lățimea și înălțimea unei imagini de 2MP sunt 1920, respectiv 1080. 
Înmulțind aceste două cifre veți obține numărul total de pixeli conținut în imagine. 

În prezent, rezoluția înaltă a devenit o caracteristică indispensabilă pentru o cameră de srupraveghere de calitate în comparație cu camerele analogice ce ofera o imagine cu rezoluție mica, în așa mod putem vedea planul general și nu multe detalii care sunt foarte importante.


Așadar, rezoluția camerei îți dă posibilitate să mărești imaginea pentru a observa anumite detalii. Cu cât rezoluția este mai mare, cu atât pixelii vor fi mai mulți și detaliile vor fi mai clare.

Iată care sunt rezoluțiile obișnuite pentru camerele IP disponibile pe piață: 2MP (1080p), 4MP (1440p), 5MP (1920p) și chiar 8MP (4K / 2160p.

Astfel de camere de supraveghere pot furniza o calitate stabilă și excepțională a imaginii și sunt disponibile, practic, pentru fiecare buget.

Distanța focală 
Distanța focală sau dimensiunea lentilelor camerelor de securitate este factorul esențial care determină cât de departe pot vedea camerele de securitate. Se măsoară în mm și poate fi clasificat în distanță focală fixă (găsită în camerele de securitate cu lentile fixe) și distanță focală variabilă (distanta poate fi reglata manual sau automat prin aplicație mobila sau la calculator).

Cu cât este mai mică distanța focală, cu atât câmpul de vizualizare este mai larg. Iar o distanță focală mai mare asigură un câmp vizual mai restrâns.


Locație și Raza de acoperire
Locația în care poziționați camerele de securitate poate afecta, de asemenea, cât de departe poate vedea o cameră de supraveghere. Iar pentru camerele de securitate wireless, pereții groși din beton sau copacii mari pot slăbi puterea semnalului.

Dacă aveți nevoie de o cameră care să acopere o zonă cât mai mare, atunci optați, desigur, pentru una cu un unghi cât mai larg “stânga-dreapta” posibil: 90, 95, chiar 100 grade deschidere.

Însă, trebuie să rețineți că un unghi larg are și dezavantaje. Cu cat mai larg unghiul cu atât mai slabe vor fi detaliile pe care le veți putea distinge la distanță mai mare. 


Calitatea
De asemenea, când este vorba despre distanța de vizualizare a camerelor de supraveghere, foarte importante sunt și standardele de calitatea. 

Cei mai importanți producători de sisteme de securitate, precum UNV, Tiandy, Reolink sunt mult mai fiabili și asigură și asistență tehnică post-vânzare, în comparație furnizorii necunoscuți. 

Deci, vă recomandăm să optați pentru branduri recunoscute, pentru a asigura calitatea, durabilitatea și rezistența camerelor de supraveghere achiziționate. 

Distanţa de vizualizare pe timp de noapte
Cât de departe poate vedea o cameră de supraveghere noaptea?

Ei bine, camerele de supraveghere cu capacitate de viziune nocturnă pot vedea absolut tot în întuneric. Deja, depinde de opțiunile pe care le solicitați: unghiul de vizualizare, înregistrare video alb-negru sau color (ColorMaker, LightHunter). 

Rețineți! În alegerea distanţei de vizualizare pe timp de noapte trebuie să țineți cont că pe măsură ce distanţa de vizualizare creşte, unghiul de vizualizare scade.

Prin urmare, distanța de la care puteți vedea fața sau numărul mașinii depinde, în primul rând, de distanța focală și de rezoluția camerei. Atunci când alegeți o cameră de supraveghere video, scopul principal nu este doar de a oferi o imagine de ansamblu a teritoriului supravegheat, dar este necesară identificarea anumitor detalii sau obiecte. 

Pentru a asigura securitatea într-o clădire rezidențială, un dispozitiv cu costuri reduse și rezoluție scăzută poate fi suficient. Iar pentru obiectele mari care necesită un control sporit, alegeți camere profesionale cu o rezoluție ridicată, o sensibilitate excelentă pe timp de noapte și un unghi de vizualizare mai larg.  

Pentru ajutor în achiziționarea și configurarea unui sistem de supraveghere video contactați-ne la numărul de telefon
022 90 90 24, 079 24 00 24